Het trimmen van een Labradoodle

Yes! U hoort van een fokker na al dat wachten u eindelijk aan de beurt bent voor uw droomhond. Een labradoodle! Uiteraard een van de meest populaire honden van dit moment. En ook niet geheel zonder reden; de Labradoodle is zo cute en gezellig. En natuurlijk doen ze het ook erg goed op Instagram; iedereen houdt van deze honden.Het is daarom geen wonder dat ook u bent gevallen voor dit ras.

Verzorging van uw labradoodle

Als geen ander bekommert u zich om uw Labradoodle; hij moet wel gezond blijven en er mooi blijven uitzien. Het verzorgen van uw labradoodle is erg belangrijk gezien de vacht niet heel makkelijk zichzelf kan onderhouden.Een labradoodle moet wel eens in de 2 a max 3 maanden naar de hondentrimmer. Als u dit niet doet is de kans aanwezig dat uw hond vervilt raakt. Dit is erg vervelend voor uw hond en is lastig achteraf op te lossen. Meestal is de enige oplossing dan vaak om uw hond helemaal kaal te scheren. Daar gaat zijn Insta fame!Het is erg belangrijk dat uw uw hond vaak borstelt, borstelt, ontklit en droog blaast.

Voor het eerst naar de trimsalon

Uw pup moet zo snel mogelijk wennen aan een hondentrimmer omdat dit met regelmaat gaat terugkomen.Als uw puppy niet snel kan wennen wordt dit elke keer een stressvolle onderneming en dat is voor u en uw labradoodle niet leuk. Meestal brengen mensen hun labradoodle al rond de leeftijd van 3-4 maanden; dit is perfect want dit is een mooie leeftijd dat uw labradoodle al processen kan snappen en onthouden. Hij/zij zal zien dat het allemaal wel meevalt en komt dan hopelijk vaker terug. In de eerste behandeling wordt uw labradoodle geborsteld ,nagels worden geknipt , oogjes vrij geknipt.Wij laten ze wennen aan aanraking door de trimster, geluiden zoals het bad, water, de föhn,scharen en scheerapparaat.Dit zal ongeveer een uurtje duren want langer kunnen ze de aandacht er ook niet bijhouden.

Voor de tweede keer naar de trimsalon!

Na 5-6 maanden wordt de eerste keer trimmen echt gedaan in een trimsalon. U heeft hopelijk uw labradoodle al een paar keer geborsteld, zodat het trim proces erg vlot verloopt.Uw pup kan al wat langer staan en de aandacht erbij houden zodat er geen ongelukkige momenten zullen ontstaan. Erg belangrijk bij deze milestone is dat rond deze tijd uw labradoodle zal wisselen van vacht. Uw pup wordt een volwassen hond en gaat daarom van vacht wisselen. Deze tijd is erg belangrijk om goed in de gaten te houden. Als u de vacht van uw labradoodle niet goed onderhoudt, dan loopt u kans dat de pup klitten gaat ontwikkelen en het verwijderen hiervan kan erg pijnlijk zijn.Kom dus vooral rond deze tijd snel naar The Groom Salon.Als u wel eens kale labradoodles heeft gezien op straat, dan is dit waarschijnlijk een van de oorzaken daarvan: het baasje was niet op tijd bij de hondentrimmer.

Optimale frequentie voor de trimsalon

Het is het beste als u elke 8-10 weken even langskomt voor een check-up. We zorgen dan dat uw labradoodle helemaal wordt getrimd en gecheckt op mogelijke klitten of oneffenheden. Hiermee behaalt u het optimale resultaat.We zien u graag snel bij The Groom Salon!

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required

X