Komt u langs?

Wanneer komt u naar onze Hondentrimsalon in Amsterdam?

Bent u op zoek naar een Hondentrimsalon in Amsterdam? Met smart verwelkomen we uw hond om eens lekker geknipt of geplukt te worden. Onze gediplomeerde hondentrimster Naomi neemt uw hond graag onder haar hoede. Onze Hondentrimsalon in Amsterdam is bekend van de krant en TV. Velen bekende Nederlanders en andere hondenliefhebbers kozen voor de ultieme dienstverlening van The Groom Salon.

  HondenTrimmen

  De leukste hondentrimsalon in Amsterdam

  The Groom Salon staat bekend als dé leukste hondentrimsalon in Amsterdam. Bij The Groom Salon bent u op het juiste adres! om uw hondje te laten groomen. Wij zijn een specialist op het gebied van honden trimmen, knippen, plukken en scheren. Van het trimmen van een labradoodle, tot shitzu's of boomers. Voor ons is er geen enkel ras of soort die we niet catwalk waardig kunnen maken. 

  • Leukste hondentrimsalon in Amsterdam e.o.
  • Uw hond wordt naast trimmen compleet in de watten gelegd
  • Hondenkapper met een echte opleiding afgerond in honden trimmen
  The groom salon_24_hondentrimsalon_amsterdam_4
  The groom salon_24_hondentrimsalon_amsterdam-5
  twijfel je over of jouw hond getrimd moet worden?

  Wanneer heeft jouw hond een knipbeurt bij een trimsalon nodig?

  Wanneer moet uw hond naar de hondentrimsalon voor een trimbeurt?

  Dit is in principe voor elke hond anders, afhankelijk van het soort ras of wat voor vacht of huid de hond heeft. U kunt u voorstellen dat een kortharig ras minder snel hoeft dan een langharig ras. Toch is het voor hond fijn om regelmatig getrimd te worden; dit ook zeker met het ook op het weer en de algemene verzorging van uw hond.  Grofweg zijn er de volgende richtlijnen te gebruiken:

  • Ruwharige vacht (zoals Terriërs, Teckel, etc.): 2-4 maal per jaar
  • Vacht van Spaniëls en Retrievers (Engelse Cocker, Golden Retriever, etc.) : 4-6 maal per jaar
  • Inkortvacht (Shih Tzu, Malthezer etc.): om de 2 maanden
  • Poedelvacht: om de 2 maanden
  • Ontwolhonden (Herders, kortharige honden die ruien, etc.):om de 2 maanden
  Plukken, scheren of knippen?

  Wat voor een trim behandeling past bij mijn hond?

  Plukken

  Plukken van uw hond is een ander proces dan scheren en of knippen. Bij plukken gaat het erom dat de dode haren uit de vacht van uw hond geplukt worden. et gaat hierbij om ruwharige honden; veelal hondenrassen, zoals veel terriërsoorten.

  Dit moet zo'n twee tot vier keer per jaar gedaan worden. U kunt dit ook zelf doen maar als je geen ervaring hebt met het plukken van honden kan dit nog best een pittige klus zijn. In sommige gevallen is het beter om een gediplomeerd honden trimmer te bellen. Op de verkeerde manier plukken kan vachtproblemen veroorzaken. U moet ook zeker weten dat de vacht 'plukrijp' is anders verstoor je het ruipatroon van de hond.

  Knippen en/of scheren

  In tegenstelling tot plukken wat echt onder onderhoud valt; wordt bij scheren en knippen van honden echt met regelmaat de dikte en lengte van de hond aangepast. Hondenrassen zoals een labradoodle of een poedel hebben bijvoorbeeld een vacht die continue door blijft groeien. Deze honden hebben echt vachtverzorging nodig; en het liefst met enige regelmaat zodat ze niet onnodig met dikke vachten rondlopen. Ook kan de vacht soms teveel gaan klitten. Ook sommige andere langharige honden zoals Shih Tzu's, kunnen baat hebben bij een korte vacht. Bijvoorbeeld in de zomer. Laat dit knippen of scheren door een trimmer doen.

  The groom salon_24_hondentrimsalon_amsterdam_6
  The groom salon_24_hondentrimsalon_amsterdam_5
  Komt u langs?

  Honden trimmen in Amsterdam doe je bij The Groom Salon

  Uw hondje heeft lang haar en wilt graag met u naar de trimsalon. Met smart verwelkomen we uw hondje om eens lekker geknipt of geplukt te worden. Onze gediplomeerde hondentrimster Naomi neemt uw hond graag onder haar hoede. Daarnaast hebben we ook een honden masseuse die uw hond eens lekker kan verwennen zodat hij of zij weer in zijn/haar nopjes ons pand in Amsterdam West verlaat.

  Honden Trimmen in Amsterdam

  Van knippen, scheren tot plukken alles is mogelijk!

  Advies en Producten

  We voorzien u graag van advies omtrent het trimmen van uw hond en hebben daarnaast een assortiment aan producten voor uw hondjes.

  Een veel gestelde vraag van een klant

  Kan ik mijn hond ook zelf thuis aan huis trimmen?

  Kunt u uw hond thuis trimmen, plukken, kammen of scheren? In principe kan dat ook; echter heeft u waarschijnlijk niet de juiste tools in huis om uw hond op een juiste manier te trimmen. Daarnaast vergt het trimmen van een hond veel kennis over de soorten vacht die een hond heeft zodat de juiste methodes gehanteerd worden. Nog elke dag ervaar ik dat hondjes niet goed stil blijven zitten waardoor de kans op kleine ongelukjes of oneffenheden in de vacht groter worden. Het is raadzaam als u niet precies weet wat u moet doen toch gebruik te maken van een echte honden trimmer de ook de opleiding honden trimmen heeft afgerond. Bij The Groom Salon werken we uitsluitend met gediplomeerde vakmensen die hun vak goed kennen en precies weten wat uw hondje nodig heeft.

  X